تأثير هنر خوشنویسی در مسیر نقش‌ آفرینی‌های جدید

با توسعة صنایع و ماشینی‌شدن زندگی بشر در دهه‌های اخیر شاهد فاصله گرفتن از استفاده و تقویت دست به‌عنوان ابزاری کلیدی در تولید و خلق آثار هنری هستيم. متاسفانه گاهي با عدم توجه به این مسئلة مهم، لطمات جبران‌ناپذیری به روند رشد اتصالات اعصاب دست، چشم و مغز وارد مي‌شود. در افراد بزرگسال با موارد بیشماری مواجه می‌شویم که به‌دلیل استفاده از ابزار تایپ ماشینی قادر به نوشتن ساده‌ترین کلمات نیستند چراکه انگشت‌ها و دست برای انتقال آنچه مغز فرمان می‌دهد تربیت نشده‌اند و از انجام و پیاده‌سازی ساده‌ترین خطوط عاجزند.

پس با اندکی توجه می‌توان دریافت که این مقوله تنها شامل تربیت ابعاد هنری کودکان و بزرگسالان نبوده و ابعاد بسیار وسیع‌تری از مراحل رشد و تکامل را شامل می‌شود.

از سوی دیگر تحقیقات گسترده‌ای در زمینة تأثیرات روانشناسی پرداختن به هنر خوشنویسی در دهه‌های اخیر نشان می‌دهد افرادی که در این هنر فعالیت می‌کنند از لحاظ قدرت کنترل خشم و احساسات به مراتب در درجات بالاتری نسبت به سایرین قرار دارند. آن‌ها می‌توانند علاوه بر انتقال هیجانات و احساسات و عواطف خود در موارد لزوم از هنر خوشنویسی به‌عنوان دریچه‌ای عالی و فاخر جهت ایجاد ارتباط با مخاطبین و انتقال مفاهیم عالی استفاده کنند.

با در نظر گرفتن تمامی موارد مطرح شده به‌نظر می‌رسد که پرداختن به این هنر قدیمی که اين روزها کمی مورد کم‌توجهی و بی‌مهری واقع شده است، می‌تواند بسیاری از خلأهای موجود در انسان معاصر را پوشش داده و به‌خصوص در پرورش کودکان و نوجوانان تأثیراتی مثبت داشته باشد.

مطالب مرتبط
مشارکت از نگاهی متفاوت

به نام يزدان پاک وجود انسان يک پديده يکپارچه است که از مشارکت همه ابعاد وجودی او هويت می‌گيرد. با